Fredag 31 Juli

Har lyckats sova till kl 05.00 det är inte dåligt och ett toabesök under den tiden.Måste åka i tid till Luleå så vi vet var frissan håller till occh få en parkering eftersom det är Luleå kalaset, det var tur karl jag pratade med i går när jag beställde tid påminde om svårigheterna med parkeringar nu.
Spännande ikväll när vi kommer hem och få börja montera ihop grejorna.Köpte det där snygga skåpet till datarummet som vi inte han färdigt innan jag blev sjuk, Camilla har det i vitt i köket har alltid tyckt det är snyggt ,så nu köpte jag det fast i blått för att göra data rummet i färger. Sen har vi nya persienner till vardagsrummet och köket som ska upp, så Roland har fullt upp, hade sett en sån snygg och frän lampa till vardagsrummet som jag skulle ha, den var stor och frän och jag tror vi hade blivit tokiga innan vi hade fått till den, så den blev en annan lampa tror vi gjorde ett bra byte ha ha.Mådde riktigt bra hela dagen igår, och känner men riktigt utvilad idag så jag hoppas den blir en bra dag. Vi ska handla mat och åka förbi Danne med så ska han lägga  Entrecoté i marinad och vara kock och laga middag ikväll jätte skönt så slipper man börja med det när man kommer hem, han tycker om att laga mat och är jätte duktig på det oxå så det är bara att tacka.
Och så får vi vara med Mindra, men det är egentligen bara morfar som räknas för henne för han leker vilda lekar och det är vad som gäller  ju mer vilda dessto bättre för henne ha ha.
Nu har jag varit till Luleå och beställt en peruk, måndag eller tisdag kommer den och då måste jag till Luleå och se så den är bra. Det finns inte peruker med självfall så vi får se hur det blir tur man inte behöver betala den 4500kr kostar den.
Glömde skriva att vi träffade Mattias och Isolde på storheden hon och Tor hade köpt en present när jag hade fyllt år en sån fin och doftande tvål tack mina små älskade barnbarn, sedan gick vi och fikade tillsammans det är så roligt med Isolde 10 år och hon är så förståndig, hon vill så gärna komma till Vuollerim och hjälpa mej så vi ser vad som händer här framöver.

.Danne hade maten klar kl 17.00 han borde bli kock, han tycker om att laga mat och vid grillen är han jätte duktig det var så mört Entrecotén och gratäng och rödvinsås klart MVG. Camilla hade plockat in av äpplena och gjort en äppel knäck paj och vispat vaniljvisp den var oxå super god.Tack för en trevlig middag alla.Nu ska vi inte åka bil på hela helgen det börjar bli jobbigt att sitta det är bara tisdag vi har varit hemma.

Torsdag 30 Juli

God morgon alla, inatt har det varit svårt att sova men egentligen har det inte stört mej så mycket har legat så skönt i sängen, duschade igår kväll innan jag gick och lade mej så egentligen har jag inte mått dåligt av att ligga och halvslumra. Idag ska vi åka till Haparanda så då hinner jag träffa Isolde och Tor innan Mattias ska åka hem med dom till Luleå det ska bli så roligt för det var ett tag sedan vi träffades.
Sedan ska Roland låna en rullstoll på Bjärka så jag slipper gå för då ska vi på IKEA har sett en lampa till vardagsrummet och så ska jag köpa en byrå till datarummet. och sedan blir det säkert en massa onödiga prylar som man bara måste ha.

Så idag får jag se om valpen har blivit större sen sist, olydigare har jag hört ha ha. Tänk en hel dag utan att göra någon undersökningar helt otroligt
. Ska på fredag ringa sunderbyn om remiss på en peruk för nu börjar  håret lossna en del har den oturen redan efter strålning av hjärnan så lossar håret och tydligen tillhör jag dom som det far på.
Tur i oturen att det sitter mycket hår på mej så det kanske tar lite längre tid för det att falla, men det växer ut så egentligen är det inte hela världen att det lossnar heller.
Funderar hur jag vill ha peruken, lång hår, flätor,man får passa på nu när man får välja frisyr ha ha, nä det blir nog en peruk som liknar min frisyr.Ska lägga mej framför TV:n en stund tils Roland ska upp.
Hej igen nu har vi varit till Haparanda och vi han träffa barnbarnen innan dom skulle hem till Luleå, vi var och fikade jätte gott med Mattias och barnen, synd att Katja jobbade.
Vi fick tag i allt vi skulle på IKEA och lite till kanske ha ha. Men det var toppen med en rullstol annars hade jag aldrig orkat gå runt där,nu fick Roland köra men den rullade så lätt, så jag lånar den imorgon för då ska jag till Luleå och göra en peruk för nu lossnar håret efter strålningen. Isolde hon skulle snart komma hem till Vuollerim och hjälpa sin farmor med allt det var väl gulligt sagt.Ska försöka sova inatt om det går.Glömde skriva att Roland var in på ICA ett måste när man är till Boden att inhandla Rostbiffen dom har och potatissallad mmmm. så god den var inte blodig ,tunnt skuren himelskt den smälte i munnen.

Onsdag 29 Juli

Idag var det omöjligt att sova, säkert att jag har i bakuvudet undersökningen, har fått i mej ett glas vatten, och hoppas arr det inte är så mycket kontrastmedel som ska drickas, ska komma ihåg att fråga om Gve har fått remissen på skickt röntgen på huvudet oxå för jag tror att även den skulle göras igen inom 1,5 vecka det vore samtidigt skönt att få göra bort den, det börjar bli jobbigt att åka till Gve snart varannan dag, det är fel håll.

Ibland vet jag inte om jag gör rätt som går med i projektet, och samtidigt jag får göra dessa röntgen undersökningar dubbelt jämfört med andra och märker läkarna att det blir galet avbryts allt och cellgiftsbehandlingen sätts in omedelbart, så när jag tänker så är det bara fördelar, min äkare i Umeå tyckte jag hade inget att förlora på, eftersom jag kommer att  går på ständiga kontroller mellan 4.6 veckor håller dom koll, sedan har jag telefon nummer att ringa om jag mår illa eller har andra
funderingar, det är väl man det man vet inte vad som händer oron av hur kroppen kommer att reagera men vem vet det innan man har provat, och man chansar ju och provar allt annat så vad har jag av tveka ,nä nu har jag varit lite feg inte likt mej.jag tar fram min Jäkla -Tjurighet som jag får höra att jag har tydligen. Måste skrattat under dessa veckor,till och med i Umeå efter ett par minuter säger sköterskan, men jag tror du är ganska Envis ovh Tjurig, ni på Bjärka måste tyckt att men hon ska alltid ha sin vilja igenom jäklar vad Tjurig hon är själv har  jag aldrig tänkt på det ha ha.

Att Roland fått märka av min Envishet och min Tjurighet däremellan det vet jag och nu har jag blivit ännu mera envis, för detta ska jag klara av tillsmmans med Roland och mina barn som är helt otrolga, och så har ju Camilla o Danne skaffat ett lika dan hund som Mona en valp på 8 veckor som man bara smälter att se på, så när jag har blivit frisk så har dom lovat mej en sådan, så nu har jag mycket att kämpa för.Nu ska snart Roland kliva up så nu kan jag börja ta min medicin och fortsätta dricka vatten, får snart åka på jobbet och låna blöjor om jag ska fortsätta pimpla vatten.ska åka i tid upp till GVE så kanske jag får börja itid med kontrastmedlet, blääää,känner redan att det är äcklig men nödvändigt.

Och tack Eva för komentaren det värmer när ni vill läsa det jag skriver, visste inte själv att det var så roligt och lätt att skriva, kanske blir författare så småning om ha ha, nä Bjärka är Bjärka och mina kamrater där så det är dit jag ska tillbaka till,

Hej nu är jag tillbaka från Gve, drack säkert 5 glas vatten innan jag var i Gve, sedan skulle jag under en timma dricka 1,5 l kontrastmedel men det gick bra den  var tunn nästan som vatten, men  man fick inte dricka för fort. Sen kom dom och hämtade mej och den ena av tjejerna var med i måndags och sa på engång att jag är svårstucken, då skulle jag ha nål för det skulle in kontrastmedel i blodet vid en av röntgen bilderna, så då ringde dom narkos där dom är mera vana att sätta nålar men dom hade inte tid så då blev det en kille från IVA, han började med att vara försiktig o snäll, efter tre gånger han hade stuckit mej, så insåg han att jag är svårstucken, så då sa han nu tänker jag inte vara snäll längre slog mej på ovansidan av handen riktigt ordentligt och sen in med nålen och den satt där jippi, och kärlet höll. Fort in i röntgen andas in håll andan andas, sen kom tjejen som skulle stå och hålla kolla på trycket när dom körde igång kontrastmedlet till blodet, hon talade om att det kommer att svida till och det kommer att kännas som att du kissar ner dej men det gör du inte, så då körde vi och det kändes verkligen som att jag kissade ner mej fast jag inte gjorde det ha ha, och kärlet höll tack o lov för det.
Nu ska jag varje timma dricka ett glas vatten för att få bort all kontrast från blodet tills jag lägger mej ikväll, gissa om sköterskerna var glad att kärlet höll och gissa hur glad jag blev.Nu hoppas jag att det inte är fler röntgen på ett par dagar det börjar bli jobbigt.

Tisdag 28 Juli

God morgon alla

Tror inte detta är sant somnade ca kl 01.00 igår kväll och vaknade imorse kl 07.00, jag har sovit 7 timmar i sträck inte underligt att jag känner mej utvilad idag, och att gå på toaletten imorse och ta mej upp direkt helt underbart, tänk att sånt har man aldrig funderat på tidigare tills man blir sjuk och få sitta och med all kraft försöka gunga sig upp det var hemstk. Tusen tack Inga och Carola för hjälpen om ni visste hur vardagen har underlättats.
Och igår kväll hjälptes jag och Roland att byta rent i sängen, sen en lång skön dusch och en ren T-shirt så det har gjort mycket att det var rent i sängen.

Vi fick tag på en fin halkmatta till dushen så nu står jag stadigt där oxå.Danne nu är det inte bara du som ska ha halkmatta ha ha,tänk vad sömn är viktigt för välbefinnandet. Roland har vaknat oxå han har sovit skönt, så vi gjorde rätt när vi bytte i sängen 22.30 igår kväll

 Har kokat kaffe på morgonen stökat fram min egen frukost och tagit medicinen, och det känns så skönt att i lugn o ro får pyssla på här på morgonen, det tar tid men jag har inte bråttomt, har hela dagen på mej, men faktiskt det går fortare o fortare, vem vet snart är jag en Vessla igen, men om ett par månader Lena då kanske vi tar upp kampen vem som är värst du eller jag Ha Ha.

Hej igen ja då ringer dom från Gällivare imorgon ska jag vara där och göra Thorax röntgen kl 9.30. måste hinna dricka 4 glas vatten inom fyra timmar, sedan när jag kommer upp så måste jag dricka kontrastmedel för att skydda njurarna.  bläää.
men det är bara att göra som dom säger. sedan får jag ligga på rygg och ta röntgen framifrån.
Sedan kommer väl nästa röntgen och troligtvis så är det skicktröntgen på huvudet, och det är då kontrasten ska gå in fort, fort på mej som har kärlen som spricker.När jag duschade idag så ser jag att nu börjar håret lossna, jag tror inte jag orkar bry mej det får bli någon frän halsduk tlils vidare.

Birgitta och Jenny har varit  och hälsat på det var så trevligt, har visat dem från Umeå hur det såg ut på strålningen för det är svårt att föreställa sig allt jag har varit med om, får hoppas att det går bra imorgon och få i sig kontrasten..
-

Måndag 27 Juli

God morgon alla

Idag var  det svårare att sova redan kl 05.15 var jag vaken, tror själv att jag gruvar mej för att ligga stilla i ca 40 minuter jag vet vad det är hade man  varit ovetande så kanske det gått bättre, värst är att jag är så svälld i nacken så det är ingen höjdare rygg läge. Men det är bara att bita ihop, tänka det är för min skull och så men SKÄRP DEJ nu visar vem som bestämmer och det är jag som ska klara av detta och det vet man att man gör, egentligen är det ju en baggis.
Nu slutar vi tycka synd om skitsaker,' Nu ska jag se ska ringa Jokkmokk och fråga om dom har någonting högt att sätta fötterna på under bordet när jag sitter för länge så samlas vätska i fotlederna och sen tar det sån lång stund innan det går bort.så jag
skulle även behöva någonting att ta tag i från toaletten, allt är så lågt och jag får gunga mej upp är rädd att ramla.

För något brytet ben eller arm vore katastrof just nu.Nu ska jag börja med mina mediciner, lyckades smyga upp så Roland skulle få sova, är rädd om min personliga vårdare för han är guld värd han vill jag inte byta ut, så därför måste han få vila ut.

Hej har varit i Gällivare på magnetröntgen ingen höjdare när man måste ha kontrastmedel och svårstucken, första kärlet sprack, andra kärlet sprack, tredje höll men nu är jag blå lite här o där igen. och sen ligga i 40 minuter på rygg i en apparat som lever om ändå får man öro proppar men det hjälper inte. Dom kör ca 3,5 min som smäller, dånar knackar. vila ca 20sek, sen kör dom samma igen, sen är det 4 min med en massa smällar och dånande, knackande i 40 minuter ligga och höra på sådant och inte kunna titta för dom sätter fast huvudet på en, och man har ingenting att se på så det är lika bra att blunda.
Men faktiskt att man intalar sig detta måste gå så går allt.

Ringde imorse och fick tag på Carola som har hjälpt mej med en toaförhöjare och en kudde för fötterna så jag slipper hänga med dem och dom ska svälla. Hon var inte där själv men Inga Lundmark så nu har jag fått hjälp jätteskönt, sen sa Inga om jag behöver någonting annat så var det bara att höra av sig, och det känns skönt att veta att jag får all hjälp jag behöver.Ja Anita det var länge sedan vi hördes, men bättre sent än aldrig eller hur ,blir glad när andra hittar min blogg och vill läsa.Nu ska jag se på TV med min man, så hörs vi imorgon sov gott alla.

Söndag 26 Juli

Godmorgon alla
Kan ni tänka er sovit nästan 6,5 timme i sträck helt underbart. Det är bara synd att måsta erkänna att andra hade rätt om att jag måste i ett övergående skede ta en sömntablett på kvällen för mitt huvud o kropp.Jag får svälja förtreten att alla fick rätt.

Måste erkänna att igår kväll satt jag o Roland och slötittade på TV och blev salt sugna igen kl 23.30 så då värmde vi oss fläskfilé bitar ,oliver, sallad och åt, vi får snart sluta handla hem grejor och kylen får snart vara tom det finns för mycket gott i kylskåpet ha ha.
Roland sover ännu vad skönt för honom, kan inte vara lätt att vara hushållerska till mej,laga mat tappar jag något på golvet och inte får upp måste han komma och hjälpa mej, men han har en ängels tålamod, så jag skulle inte vilja byta ut min hemhjälp vem vet Kristina kanske behöver extra hjälp någon gång, kan varmt rekomendera Roland men då blir jag utan ha ha
.Imorgon ska jag till Gällivare på magnet röntgen kl 13.00, kan inte påstå att jag ser fram emot att ligga ca 40min instängd i en rulle, som lever om men det måste jag göra och klarade jag det förra gången kan jag inte vara värre på måndag det är bara att vara tjurig och ge sig fan på att det gårbra det här oxå.Nu ska jag äta en frukost, har faktiskt kokat ägg idag, saknar lite Hotel Björken frukost där är allt serverat hemma måste man ta fram själv och då slarvar man.
Roland gjorde ett skrovmål nu när vi har varmlufts ugn det smakade exakt som ute vi hade ostsås att doppa stripsen i mmm, detta har han inte gjort för sista gången. vi får snart hoppas att min aptit på allt avtar snart.men dom säger att när man slutar med cortisonen så förhoppningsvis avtar matlusten oxå.Har inte bestämt ännu hur jag ska göra med bingon,jag både vill och inte vill, jag vet att alla kommer att stirra på mej och jag är svälld och jag är tjock och jag är MYCKET SJUK så jag kan inte göra så mycket åt saken,men det känns jobbigt. så jag ska fundera på saken, eller så räcker jag ut tungan till dom som stirrar.ha ha vi får väl se vilket humör jag är på.
Ja det var riktigt roligt att spela bingo och särskilt när jag hade tur att få full bricka 1000kr och Roland en rad direkt på 500kr Vad roligt att spela normal bilbingo än den i Umeå det var rena skämtet Imorgon ska jag vara kl 13.00 i Gällivare på magnetröntgen och ligga i 40 minuter kan inte påstå att jag ser fram emot det men det är ett måste, bara att bita ihop och tänka det är för min skull detta görs.

Lördag 25 Juli

Somnade ca23.30, vaknade kl 04.00 toadax, sedan sängen igen till ca kl 6.15 helt otroligt vad jag känner mej utvilad i kroppen om jag jämnför hur det varit under några veckor och pappa får bättre sömn,vi båda orkar allt på ett annat sätt.

Vi är oxå proppmätta, synd att man älskade mat innan och dessa cortison tabletter har verkligen ställt till det jag tror jag skulle nästan äta allt och ganska mycket av allt, försöker skärpa mej däremellan.Men maten igår hade Camilla o Roland lyckas super med, men den var lika super god i onsdags och då var Danne grillkungen.
Igår gjorde jag salladen, det var jättekul att få stå vid diskbänken och skära gurka, tomater o isbergssalld, ett litet bidrag till maten.
Ja vad kul om ni kom hem och sov över bara vi vet i tid så pappa får städa iordning gästrummet eftersom allt har blivit eftersatt när jag blev sjuk, men det löser ni för ni är så duktiga att hjälpa till när ni kommer hem,  så ni är så hjärtligt välkommen bara att säga till. Det är tur Danne är så duktig att hjälpa till med allting. Så då får jag  extra hjälp när ni kommer hem ha ha, vi får bestämma längre fram.

Funderar på att åka till Jokkmokk och ta med mamma o pappa på bingo till Nattavara det kan bli lite besvärligt med toabesök men det får jag ta, ska ta med mej datorn och visa dem korten från Umeå för det är svårt att förklara och att sätta sig in i saker då nu får dom se kort och jag tror dom behöver det.Håll nu tummarna att jag kan få en liten bingo ialla fall.

Nej ingenting på Bingon nära som vanligt, pappa hade nr 84 till tio tusen men inte, så fort man kom en ifrån så blev det bingo undra hur dom köper sina brickor som vinner.Men det var skoj att vara på en normal bingo, när vi kom till jokkmokk så beställde vi skrovmål det var mycket gott, får se imorgon då är det bingo här i vuollerim, ska fundera hur jag ska göra.

Fredag 24 Juli

Godmorgon alla, jag måste erkänna en sak igår kväll kl 23.00 tog jag denna sömntablett som min läkare Tomas ville jag skulle ta redan i Umeå för att jag måste sova mitt huvud och kroppen behöver mera än 2-3 timmars sömn.Jag somnade skönt vaknade var upp som vanligt på toan kl 03.00 då tänkte jag är det som tidigare igen, gick och lade mig vaknade kl 06.20 pigg helt otroligt jag har sovit.Det kanske inte är alltid så bra att vara envis och tjurig.men nu har jag gett efter mej så nästa grej kan jag fortsätta att vara lite tjurig iallafall ni måste ju tjänna igen mej oxå.


Roland känner sig utvilad oxå, så nu har han hjälpt mej med att ta mina mediciner, för flaskorna är så tunga så jag måste få hjälp att öppna och hälla upp innehållet.Fortfarande är jag svag i händerna och skakis. ska gå och träna i hallen på gångmattan idag tur vi har stort hemma, jag får ibland ropa till Roland nu kommer jag så han inte springer ner mej ha ha,  det vore inte en höjdare nu ett brytet ben då skulle jag verkligen vara utelämnad, så därför tar jag det försiktigt det får ta den tid det tar, jag är inte stressad, har hela dagen på mej.
Men jag måste säga just nu känns det riktigt bra, det far i huvudet som små vågor, men det är klart det är ju sommar då ska det ju skvallpa i havet. och trycket är kvar men  inte värre än vanligt, så i stort känns det riktigt okey. då får vi se dagen ann. Som sagt vi tar en dag itaget, nu ska jag dricka Kaffe och äta en smörgås
.PS måste skvallra på Roland, igår kväll blev jag eller vi båda,hungriga, vet ni vad han gjorde för mej, stekte hamburgare och gjorde oss varsin Ostburgare,gissa hur gott det var ,mmmm.Tack för att du gör allt för mej puss o kram din älskade Bepa.

Dom ringde från Gällivare på måndag kl 13.00 ska jag göra magnetröntgen på huvudet där, Sunderbyn ville dom skulle ta magnetröntgen där istället kanske dom har bättre apparat ca 40minuter tar det det gäller att andas ligga still och vara tjurig.

Har frågat Camilla o Danne om dom ville  komma hem och äta middag är så nyfiken på valpen så dom kommer det blir kul.
Idag är det riktigt lätt att andas det rinner mycket från ögonen men det ska ju ut all skvallpande vätska, och så kan det tvär trycka ihuvudet men det vet jag att det kommer att göra några veckor framåt, och nu blev jag så där trött bäst jag loggar ut innan jag somnar över datorn vi hörs senare.
Hej igen ja nu har Camilla med familj varit hem och visat valpen och gud så söt den är 8 veckor en sån valp ska jag ha när jag blir frisk.
Camilla o Roland hjälptes åt att laga middag, potaisgratäng ,fläskfilé i skivor och  pepparsås, camilla hade lagt sina svampar iblöt och sedan gjort gräddstuvningen som ska puttra i en timma och sen smälter den i munnen.Vi åt så vi håller på att spricka, camilla hade köpt färdiga morotskaka till efterätt dom  var jättegoda.
Camilla ringde nu hade dom kommit hem det är skönt att veta tycker inte egentligen om att ha dom efter vägen för alla vilda djur som springer. Jag han då sova en stund sen dom for det var skönt att blunda ett par minuter.

Torsdag 23 Juli

Som vanligt kan jag inte sova men det gör mej ingenting för nu är jag hemma och gör vad jag vill, Roland sover och det hoppas jag att han gör i ett par timmar framåt det behöver han.
Har fått utskriven en sömntablett för att kunna sova men från att aldrig ätit medicin till att måsta ta en hög tabletter så tar det mig emot att prova en sömntablett men det sa min läkare redan första dagen hur sover du, för cortisonet gör en spidad så jag kanske måste lyda till natten, det är svårt att erkänna att han har rätt men jag får väl ge mej den här gången
.Nu under tiden jag är hemma så måste jag även röra på mej som jag gjorde i Umeå få frisk luft och lite motion så mycket som jag orkar.Inte nu broarna runt på en gång det kan jag vänta med några veckor ha ha.

Idag hämtar Camilla o Danne sin valp så då blir Mindra lill matte, vad spännande hoppas dom kommer hem så vi får se den, vad Mona ska få det jobbigt tur hon är världens snällaste hund Mona, kan inte finnas någonting ont i henne. men Mindra kommer att få det jobbigt med att uppfostra både en valp o Mona.

Har ätit lunch det blev burkköttsoppa men den är riktigt god, känner mej  rikigt bra förrutom att det rinner mycket från ögonen idag men det finns ju papper att torka sig med, och att nacken och halsen är så svälld det är jobbigt att inte kunna böja huvudet fram som jag vill. Håller på att tvätta upp allt från Umeå det är skönt att få undan tvätten. Roland hjälper när jag behöver hänga skjortor o blusar. Han har blivit en riktig medicin gubbe ger mej det jag ska ha 4ggr per dag,så kommer han ihåg det till mej. Vissa flaskor är så hårda så jag får inte upp dem.och då måste jag få hjälp.
Har gått fram o tillbaka i hallen på gång mattan som inte är halkig och motionerar det är bra för mina ben, jag måste röra mej så jag får styrka i benen och till framtida behandlingar.

Onsdag 22 Juli

Hej alla ja nu är jag äntligen hemma och det känns så bra, vi stannade i Boden hos Camilla o Danne o Mindra som bjöd på en sådan god middag ,Grillade kotletter, potatisgratäng. Camilla hade lagt sina självplockade svamp i blöt och gjort en sådan god stuvning som smälte i munnen, sedan hade Danne beställt en prinsesstårta till min födelsedag där det stod Berit han vet vad svärmor behövde tusen tack.

Var kl 10.00 på sista strålningen och det känns riktigt bra får mina trötthets attacker och dom lär nog komma under ett par veckor men jag vet ju vad det är. När vi var i Boden ringde det på min mobil det var min läkare Tomas som funderat över att mitt levervärde var lite förhöjt så nu hade han kört ett program och kollat kommit fram till att det var nexium som förhöjde värdet,så nu bytte han ut den mot en mildare variant som inte var farlig för mitt levervärde.
 Vilken läkare ringer och talar om att då skriver jag ett nytt recept som du får hämta ut.Nu ska jag vila i två veckor ,fast under tiden ska jag till Sunderbyn och göra magnetröntgen,skiktröntgen och kanske annat inför projektet och om två veckor ska jag tillbaka över dagen till Umeå för träff med läkaren. Så nu får vi se hur det går jag o Roland får ta en dag i sänder.nu ska jag dricka kaffe.

Har druckit kaffe det var gott, såg att Camilla skrivit om mina arbetskamrater det stämmer har aldrig klagat att gå till jobbet det har varit kul, längtat ibland efter en helg att få arbeta på måndag. Jag vet att jag har världens bästa arbetskamrater och det är därför det är så tråkig att inte kunna jobba, men som sagt
än är det inte försent vesslan ska komma igen, Lena du kan ju inte springa ensam, och Marit säg till Knutte att jag kommer snart tillbaka så han får sitt smörgåskes med kräftost.Och det är helt underbart att vara hemma, nu ska jag vila och ta det lungt.

Tisdag 21 Juli

Har sovit till kl 03.15 sen var det kört har legat kvar i sängen för Rolands skull så han får sova, men det kryper i kroppen och till slut går det inte att ligga kvar.Läste att fler har hittat min blogg det värmer alla som vill läsa och skriva en komentar .

Den 17 juni fick jag veta att jag hade cancer det är bara en månad sedan och det känns som flera månader,
här har vi redan varit en vecka det går fort ,tänk om jag hade orkat göra allt hemma som jag brukar om ni visste och bara kunde förstå vad jag skulle önska att det inte var sant, att jag fick gå till mitt jobb som jag älskar, att jag hade min semester som var planerad och sen få återgå till att arbeta och se fram emot nästa års semseter, men nu blev det inte så den här sommaren, och som sagt jag kan inte göra någontin annat än att lita till läkarna här och i sunderbyn,men jag tror jag har haft tur med båda mina läkare.
Det kommer en nästa sommar då får jag ta igen min semester.Men jag ska inte klaga jag sa att jag och Roland skulle ta den här tiden i Umeå som en liten semester och det har vi gjort, eftersom strålningen går så fort så blir det mycket fritid, och vi har verkligen varit runt i Umeå och sett oss omkring, gått i affärer när jag har orkat, vilat, och ätit så vi fick vår lilla semester vecka och framförallt Roland har sluppit stå vid spisen en hel vecka det var han verkligen värd.
Imorgon kl 10.00 får jag sista strålningen sedan får vi åka hem,och så ska jag vila  i två veckor och sedan tillbaka.
 Vi ska stanna imorgon i Boden hos Camilla och äta middag vad gott med hemlagat vi börjar bli less på Björkens mat nu fast den har varit riktigt ätlig, Magdalena skulle oxå komma och äta, synd att Mattias inte kunde komma men han får barnen till Happaranda så vi får träffas senare det blir skoj.

Nu har jag träffat projekt sköterskan, så om  en vecka ska jag göra skiktröntgen och magnetröntgen igen i Sunderbyn och om två veckor ska jag tillbaka till Umeå och då startar projektet med tabletter, och ca 4-6 veckor så är det dags för nya röntgen bara för att hålla koll att allt står rätt till och gör det inte det avbryts allt och cellgiftsbehandlingen sätts in, så nu är det att lita till alla läkare.
Har även frågat när dom ser resultat från strålningen, kanske om två månader nu blir det som brännskada och vätska som ska ut så det går inte utskilja på röntgen jag kommer att fortsätta vara trött i veckor eftersom det är så påfrestande med strålningen, och att jag blir tvärtrött och bara somnar är inte ovanligt, men kan vara pinsamt att somna framför folk men det får jag ta, dom får väl tycka jag är otrevlig som somnar.

Ikväll ska vi på Bilbingo några km härifrån så vi får göra någonting annat, det var dåliga vinster men det får gå det oxå vi tar väl desto flera då. Och imorgon kl 10.00 gör jag sista strålningen och sen åker vi hem,  vad skönt det ska bli jag längtar hem till min säng och mitt kök och jag hoppas jag kan börja gå bättre och stå så jag kan börja laga mat så Roland får hjälp och slipper göra allt. 
Ja nu har vi varit på den mest konstiga Bilbingo nära var vi men inte en bingo, när någon fick bingo kontrollerade dom bara bricknumret där spelar dom via en dator, så tacka vet jag hemma och spela bingo, nu ska vi börja packaihop inför imorgon det ska bli skönt att åka hem.

Måndag 20 Juli

Har sovit riktigt bra igen, jag vaknar med jämna mellan rum men det kan jag ta. men nu gick det inte ligga längre. Får se om jag träffar Tomas idag har  en del frågor och funderingar, både kring min behandling som pågår och vad händer nu efter Umeå, och vad händer när jag säger ja till att medverka  i projektet blir vi kvar ytterligare ett par dagar eller åker jag hem påbörjar cellgiftbehandling och får komma tillbaka. Som ni ser är det bara en bråkdel av alla mina funderingar. men det får jag ta kl 10.00 när jag ska stråla.

Hej nu har jag varit på tredje strålningen det gick bra, fick även prata med min läkare om alla mina funderingar, på onsdag åker jag hem för att vila i två veckor efter strålningen, kanske dom sätter in tabletter under tiden från Sunderbyn han skulle skicka alla uppgifterna dit.
 Om två veckor ska jag tillbaka till Umeå igen, och då blir det samtal med projekt sköterskan om hur jag går tillväga med projektet. vet ej vad dom ska göra då men han sa det här är en lång prosess som dom har ett program för just mej, men att jag måste vila dessa två veckor, sedan har han gjort en lista för nedtrappningen av cortisonet men det var bara en tabl i taget för han vill inte utsätta mej för trycket i huvudet, då tyckte han det var bättre jag var svälld och det är ju sant.Ja då får vi fördriva tiden igen det ska bli skönt att få åka hem på osndag men jobbigt när man inte orkar göra någontin.

Har varit ute och åkt for till Ersboda igen och tog oss en mjukglass jättegott, har även varit runt där i affärerna , sedan blev jag så trött så vi åkte tillbaka till Hotellet, kom dit ca 15 40 han bara låsa upp dörren så ringde det på hotell telfonen då var det projekt sköterskan Sonja som ville träffa mig imorgon kl 10.00.

Söndag 19 Juli

Har nästan sovit sammanlagt 5 timmar det känns helt otroligt att kunna göra det nu var det kroppen som tog ont så det gick inte att ligga.
 Igår kväll kl 21.00 stack vi ut och raggade runt om i umeå, lite fler vägar än hemma, solen sken och om ni visste så tjusigt det var ute, Roland kom på att man måste  ha lösgodis i bilen så han sprang in på Ica oh inhandlade så färskt godis har inte jag ätit på länge, nu är halva påsen kvar till idag.Så idag vet jag inte riktigt vad vi ska göra men vi behöver inte vara sysslolösa umeå är stort och vackert.

Från vårt hotell fönster ser vi när dom kommer med ambulanshelikoptern och landar, själva landningen sker på ett runt tak så den ser vi inte, igår innan middagen så kom helikoptern sedan flera ambulanser man vet att det är någonting allvarligt och vi som kommer uppifrån är inte vana vid alla sirenera.
Nu är det bara att vänta på att frukosten ska serveras. Hemskt det är bara måltiderna snart som räknas,hoppas det blir bättre när jag traappar ner cortisonet.

Återigen en vacker dag här i Umeå nästan klarblå himmel solen skiner, det är skönt.Kl 16.17 tillbaka på Hotellet har varit och svängt i 2 timmar, åkte till Ersboda och tog oss en kopp kaffe och en stor mjukglass jättegott.  Ska äta middag senare det är Taco buffé men vi ska vänta till kl 17.30 så vi har något att göra när det blir senare,.

Hej kl är 19.26 vi har ätit  Tacos och det var så gott, äppelkaka,vaniljsås och färska jordgubbar till efterrätt hur ska vi klara oss när vi kommer hem, vem ska laga sådan här mat.

När jag kom hit i tisdags och träffade min läkare Tomas så ville han att jag skulle fundera över ett projekt över en medicin för just lungcancer som dom håller på att studera,enligt honom har jag ingenting att förlora, däremot får jag extra undersökningar.Så det kan vara bra jag får avbryta behandlingen när jag vill.
Vilken medicin jag får vet ingen det kan bli riktig medicin eller så blir det sockerpiller.Och är det riktig medicin och jag mår dåligt så är  det bara att avbryta allt.

Men då måste jag återigen göra en massa undersökningar, skiktröntgen.magnetröntgen och en massa provtagningar för att se om jag blir godkänd till projektet, men jag har ingenting att förlora min behandling fortsätter som vanligt, och jag får extra undersökningar så vad är att tveka till, imorgon är det dags igen för tredje strålningen kl 10.00 och när det är dubbeldos så är det egentligen 6 strålningen.


Lördag 18 Juli

Länge sedan jag har haft en sådan bra natt, vi spelade Bingo på nätet igår kväll men jag fick ingenting, sedan åt vi kex och gravad lax för att stilla mitt saltbehov,så klockan var nog halv ett när vi släckte jag sov till 04.30 innan jag var tvungen upp, sedan lade jag mej igen och somnade om till 06.15 helt utvilad. Från att några nätter sovit 2timmar och sedan helt vaken.

Vädret är fint idag oxå, vad jag saknar är att det blir mörkare här på nätterna jag älskar när det är ljust dygnet runt. I år tycker jag att det blev jag snuvad på att njuta av ljusa dygn, men det kommer fler år och då ska jag ta igen det med råge.

Idag ska vi göra stan så gott det går  det finns ju parkbänkar,där man kan vila om jag blir trött. jag gör det jag orkar, blir jag så där otroligt trött så jag bara måste sova då tar vi bilen och åker, jag sover och Roland snurrar på och tittar efter en stund är jag pigg igen, så nya tag till att se oss om, man blir van denna livsstil oxå eller van man vänjer sig, anpassar sig efter dagsrytmen det går inte att bestämma så långt iförväg vad vi ska göra beror hur jag känner mej och just nu mår jag riktigt bra.

Har varit och ätit frukost den är väl si så där, men så mycket som jag äter till frukost har jag aldrig gjort i hela mitt liv.

Men det är alltid gott att slippa laga till den bara att hämta och sätta sig ner och äta.

Det märks att det är helg den är så lugnt på hotellet, solen skiner från en klarblå himmel när man tittar ut så kan man tro man är utomlands, så vi får fantisera att vi är på Cypern  i helgen.

Idag ska vi bara göra det som faller oss in och mysa på så gott det går vi kan inte göra mera, vägrar gå omkring och tänka på mina jäkla tumörer dom två uppe i huvudet har jag överlåtit till Tomas och strålningen, den i lungan får dom ta sen, jag kan inte gå omkring och fundera hela tiden då blir både jag o Roland tokig.

Det är som det är och jag måste lita till att dom gör allt för mej och det tror jag att dom gör eller jag vet det.
så nu ska vi ha en riktigt trevlig o mysig helg jag och min man, jag vet att det kommer stunder när tankarna kommer men då tänker jag men Berit ta nu fram din förbaskade TJURIGHET som alla säger du har och  visa dom små jävlarna vem som BESTÄMMER och det gör jag av gammal vana. Är van att få som jag vill och det ska jag även denna gång oxå få min villja igenom.
Hej igen kl är nu 15.42 vi har varit och tittan om det låg inne någon båt som skulle till Wasa men det var ingen, en vacker bro körde vi över och lång var den. Sedan fick jag tips av Sofia Johansson om ett café som herer Mekka dit har vi varit och fikat varsin stor prinsessbakelse och kaffe mmm så gott det var.Nu ska vi se om kykan är öppen.

Vi blev lata så det blir kyrkan kanske imorgon istället. Har varit och ätit inbakad Lax med potatis o currysås jätte gott ,till efterätt glass o färska jordgubbar hur mycket man ville så då förstår ni jag o Roland har nog delat på en liter jordgubbar dom var så goda. Sen har jag gått mycket idag, för Roland hade träffat min läkare som hade frågat hur jag mådde, han hade sagt att det var bra för mej att vara ute i solen och försöka röra mej allt jag bara orkade, så efter maten har vi promenerad från hotellet till stora lasarettet och tllbaka till hotellet, det var riktigt skönt.Nu ska jag se på TV.

Fredag 17 Juli

Godmorgon somnade redan kl 22.00 igårkväll och sovit fram till nu, kännner mej riktigt utvilad så då sitter jag en stund vid datorn och sover sedan ett par timmarn när jag blir trött,

 Har spelat lite bingo på nätet men ingen tur som vanligt.Roland sover så han blir då inte störd när jag skriver det är ju bra för mej.

Han vaknade så vi har ätit bulla och druckit dricka

Jag tror att det tog riktigt bra strålningen igår det var ju som två strålningar, det blev så öppet i näsan och halsen jag kunde svälja maten bra för vissa måltider har det varit trångt eller så inbillar jag mej, det ska bli spännande idag om jag märker någonting annat för då blir det som fjärde strålningen.

Vi har inte kommit på vad vi ska göra ihelgen, men söka efter bilbingo det ska vi. Sedan har jag sett en sådan fin kyrka som vi ska gå och se, så egentligen så har vi fullt upp och det är roligt, vi har vilat vi har åkt runt och tittat,tänk om vi inte hade haft bilen vilket mörker att måsta åka buss överallt, nu har vi den friheten att vi väljer var vi vill fara, vi tar oss långt ut utan att vara beroende av tider.Tankade igår och den hade dragit under liten hit det är bra.somnade och har sovit två timmar. kl 04.00 var det kört igen,men har legat till 04.45 då gick det inte längre men det är då inte någon katastrof jag sover senare när jag blir trött.

Kl8.15 var jag och fick min andra strålning med dubbeldos så nu har jag egentligen gjort fyra st. Det gick fortare idag eftersom dom inte behövde rikta och röntga, så det var bara att spänna masken stråla 3min spänna av masken så var det klart.

 Det killas lite under tiden, men idag efter ca 5min så blev jag så vansinnigt trött det känndes som att någon stod och tröck mitt på huvudet allt dom orkade kunde inte hålla ögonen öppen så trött blev jag, så vi åkte tillbaka till hotellet där jag lade mej en stund. Blev pigare sedan jag legat en timme. Det känns som att någonting far fram och tillbaka i pannan och så kan det tvärtrycka i huvudet men det har dom talat om för mej att det kan ibland, kännas värre efter en stålning så jag vet att det inte är någon fara.Tror att det kan vara ganska skönt i helgen att vila och så kanske det känns bättre på måndag när nästa strålning är kl 10.00. Så nu har vi helgen fri och göra vad vi vill, men det värsta är att det finns ingen bilbingo det är inte så intressant här i Umeå säger dom först på tisdag. Tur man inte bor här.

Glömde skriva att idag  är det exakt en månad sedan jag fick veta att jag fått cancer, en månad som känns som flera flera helvetes månader.

Torsdag 16 Juli

Godmorgon alla

Har varit och ätit frukost riktigt gott, har sovit sämre inatt, eftersom vi var hela eftermiddagen igår och såg oss omkring och handlade så han jag inte ta mina cortisontabletterna i tid utan först kl 17.00 och då har det varitsvårt att sova.

Idag efter strålbehandlingen kl 14.00 så ska jag ta dom så blir nog natten bättre.

Min läkare Tomas frågade mej hur jag sov, så jag berättade så han sa att när jag har tagit dom på morgonen så behöver inte jag vänta till kvällen utan jag kan redan vid kl 14.00 ta dom andra för att inte vara så spidad under natten som man blir av cortisonet och hungrig blir man oxå och det har jag märkt.

Igåt kväll såg vi film åt bakelser och senare blev jag godissugen så det var bara för Roland att gå ner i receptionen och inhandla godis jättegott,sen får jag dåligt samvete hur jag stoppar i mej, börjar snart likna bullemi.

Hej igen har återigen varit och inhandlat sköna tigts så jag har ombyten nu när jag vet att det inte är att tänka på vanliga byxor.

Nu sitter jag och väntar att kl ska bli 14.00 då jag ska på strålningen.

Hej igen ja nu har jag varit på min första strålbehandling och det gick bra.

När vi kom dit så ville Tomas min läkare prata med mej innan dom började stråla, dom hade räknat ut istället för tio ggr så ska jag få 5ggr strålbehandling med dubbeldos man kan tydligen göra så och det är inte farligare, för som han sa kör dom dubbelt nu så kan dom påbörja cellgiftsbehandlingen mycket fortare. Så imorgonkl 8.15 tar jag nästa, ledigt Lördag o Söndag och sen måndag - onsdag sedan utskrivning om det inte blir andra direktiv under veckan det kan man aldrig veta.

Roland var nyfiken på strålningen så han fick vara med och se när dom spännde masken och röntgade för att se att den låg som den skulle, sedan tar själva strålningen 3min, fick lyssna på musik och det var skönt att slippa höra andra konstiga ljud, det ända jag tyckte mej känna det var som att någontin kröp uppe i huvudet och det kan jag stå ut med.

Vad vi inte visste var att dom strålar hela hjärnan för att det mörka runt tumörerna måste bort det är där trycket sitter, och strålningen är så finurligt uppbyggd så den vet vad den ska ta hand om, trycket och tumörerna och resten låter den bli.och det känns riktigt bra att äntligen så börjar det hända saker, nu är det bara till att se framåt och vara positiv att detta ska lyckas.
Så nu har allt start

Onsdag 15 Juli

Idag kl 10.00 var jag och gjorde masken inför första strålbehandlingen imorgon kl14.00- Så nu har jag en nästan lika dan mask som Jason i Fredag den 13 ha ha.

Och  där var dom lika gulliga, har bara träffat trevlig personal.

Vi bor jag o Roland på patient hotellet, och där arbetar bara Sjuksköterskor i Receptionen och det fins SSK dygnet runt, det är ganska tryggt att veta.

Sen har vi haft hela eftermiddagen ledigt. Så vi har varit och handlat sett oss omkring. Roland har varit och inhandlat Bakelser och annat gott fika bröd inför kvällen, vi har med oss egen perculator eftersom vi är inbitna kaffedrickare så klarar man sig inte utan kaffe hur länge som hellst.

Så idag har vi haft en riktigt skön eftermiddag. Så kommer nog det att bli fram till den 29 Juli när jag ska vara färdig här.
Eftersom det inte tar sådan lång stund varje behandling, men som sagt var jag har sagt till Roland innan vi åkte till Umeå nu gör vi det bästa av det hela, lita till läkarna måste vi göra sedan kopplar vi av gör det som faller oss in och myser av Umeå.

Och det bästa av allt nu har jag internet igen så jag kan vara och skriva till er alla.

Tisdag 14 Juli

Ja då var jag framme i Umeå, kl 14.40 tid för provtagning, kl 15.00 träff med läkaren Tomas.

Och det var ett mycket positivt möte han var en sån lugn, mjuk vänlig person så det blev ett sådant bra möte från första stund.
Vi frågade alla våra funderingar, vi fick avbryta honom när vi ville,Roland hade sina funderingar och han svarade utan att vara stressad.

Han visade min hjärna förklarade hur tumörerna satt, vanliga människor har hålrum mellan hjärnhalvorna, på mej har det blivit hängmatta därför har jag så gungit när jag går och mycket annat jag ska göra, det svajar.Visade även runt tumörerna det mörka fältet som är svullnaden som gör att det är ett sådan tryck för mej. Måste tyvärr fortsätta äta cortisonet ett tag framöver, tills dom ser att tumörerna börjar krympa och vätskan kring dem börjar försvinna.

Frågade just Tomas om cortisonet, och biverkningarna är svullnad,spidad, och hunger.

Men för att jag nu ska kunna sova ganska bra så får jag ta som vanligt på morgonen men sen kan jag redan kl14.00 ta dom andra, och igår tog jag ca 16.00 och det är första natten jag har sammanlagt sovit 6 timmar så det har varit riktigt skönt idag.

Måndag 13 Juli

En dag kvar hemma så idag måste vi packa och det gäller att inte glömma någonting, har faktiskt gjort en lista så vi bockar av, det är inte närmaste vägen om man glömmer någonting 40mil till Umeå.Börjar kännas skönt att äntligen så är det dags att någonting kommer igång, väntan har varit värst en dag känns  som två.
Igår kväll var Birgitta o Dan och hämtade nyckeln för hon ska vattna blommorna, hon hade bakat en Jordgubbspaj och hade med sig vamiljvisp för hon visste att jag är ständigt sötsugen, mmmm gissa så gott det var till kaffet.Halva har jag kvar det blir em fikat idag.Har haft mera bränningar inatt i fötterna så därför har det blivit 2timmars sömn i sängen, men då lyckades jag slumraframför TV:n ett tag så det var skönt.
Annars är det som tidigare varken sämre eller bättre.Det är för tidigt för medicinen så då hamnar jag framför datorn istället.Vi ska hinna ringa en massa samtal idag oxå var in på försäkringskassan det var ej uppdaterat min nya lön,inget sjukskrivningintyg, det är mycket man ska tänka på som man inte är van, när man inte har varit sjukanmäld på så många år.Det är skrämmande att inte veta om det fungerar detta sjuksystem man läser så många skräckberättelser hur dom får vänta på sina pengar.Får hoppas att inte jag tillhör den gruppen, lite tur kan jag  väl få ha.
Roland har pratat med försäkringskassan och sjukintyget hade kommit in ett bekymmer mindre när vi ska åka.

Anki O Birgitta har varit till mej och alla mina arbetskamrater har samlat pengar så jag kan fördriva tiden med att spela Bingo,  dom vet att jag sitter framför datorn på bingo och även bilbingo tänker vi försöka oss på i Umeå bara för att få skingra tankarn  så ni kunde inte ha givit mej bättre medicin.
Att jag hade världens bästa arbetskamrater det visste jag annars hade jag inte arbetat kvar och om ni bara visste hur det värmde att alla tänker på mej och även på min familj därför vill jag på detta sätt tacka er alla och hoppas ni håller tummarna för mej nu när det bär iväg till Umeå.
Sista kvällen hemma  imorgon bär det iväg till Umeå ha det bra så skriver jag till er alla

Söndag 12 Juli

Godmorgon alla

Får nog börja vara uppe länge så jag kan ligga en stund och dagarna blir inte så himla långa, för nu är det inte hela världen att måsta kliva upp 5.45 ganska hyfsad tid. Synd bara detta springande på nätterna o kissa det förstör nattsömnen, jag vet att det måste nog ut vätskan i huvudet eftersom jag kissar hela tiden men nätterna vill man ha hela,får skaffa en blöja haha.

Nu börjar det närma sig Tisdag morgon nästan, nästan så jag längtar jo jag längtar till att resa ner till UMEÅ eftersom alla säger det går fort att få bort detta Jäkla tryck som är nu i huvudet. Och hoppas att svullnaden försvinner fort så man kan gå som en människa och se ut som man ska göra i ansiktet, det stämmer när dom skriver man får Månansikte och svullen bål, ser gravid ut.

Jag hoppas det går fort att ta död på metastaserna i huvudet så vi får sätta igång med cellgiftsbehandlingen så det börjar händ saker, denna väntan dessa veckor har varit tuffa Jag vet att tiden nu som kommer är jobbig, kanske inte den i Umeå det vet jag inte riktigt hur man mår efter strålningen, har fattat att det tar inte ont en sak som är positivt ialla fall. men sen cellgiftet det tar död på så mycket annat än det ska göra och det är då man tappar Hår, ligger o kräks men jag får hoppas jag tillhör den  grupp som inte mår sämst efter cellgifts behandlingarna. Och där kommer dom att räkna ut hur mycket och länge jag ska få mina, kanske allt från 2 timmar upp till flera timmar om dagen, det återstår att se. Då vet jag inte om man åker emellan varje dag eller hur man gör vi får se
.
Nu får vi ta en dag i taget och med börjarn Tisdag 14 Juli och det Är UMEÅ som gäller och planeringen är då fram till den 29 Juli min sons födelsedag då ska jag vara klar med strålningen om det inte blir ändringar under tiden, men planeringen är till den 29 juli.
Nä nu ska jag ta fram medicinen brukar försöka ta den 6.30 för att lättare hålla koll på kvällen, Roland sover fortfarande så jag ska försöka smyga mej vi behöver ju inte upp båda bara för att inte jag kan ligga kvar i sängen..Har slumrat en stund framför TV:n det var skönt.Att en morgon kan vara så lång.Vädret är fint ute men jag kan inte riktigt njuta av det lite väl varmt för mej.

Söndag 12

Har fördrivit tiden med min man i Boden på natt bilbingo, för att vi skulle få göra någonting annat, men jag vann ingenting som vanligt, full bricka efter pausen fick Roland 1000kr det var ju kul. Han fick 12 o 90 kvar till fullt så då säger han vilka omöjliga nr, 90 kom och nästa nr var 12 då är det meningen man ska få bingo.
Det är ca 20 mil tur o retur blocken kostar och så tre free play var så någon vinst blev det nog inte men det var kul att han fick en bingo.Tror inte andra män skulle idas göra allt som min gör, tycker nästan synd om honom han vet att Bingo är så roligt och att då får jag annat att tänka på så han gör allt för att mina tankar ska skingras en liten stund.Det är bara lite långa avstånd här uppe till alla Bingon.
Och när man hela tiden har otur så tappar man lusten det blir för dyrt att spela ofta.Är lite rädd när vi åker iväg att jag måste springa o kissa det går så sakta för mej så jag skulle aldrig hinna på en toalett ha ha, men igår gick det bra var förbi Magda o kissade så jag kunde hålla mej ända hem.

Igår kom min granne Lena över med nykokt hjortronsylt som Börje hade kokat men vi han inte äta glass o varma hjortron så det får bli efterätt idag, hon vet att just nu äter jag allt som är sött, så det var snällt.
 
Jag är egentligen lyckligt lottad en underbar familj som stöttar mej, Lena min bästa granne som kommer över och pratar med mej så jag slipper sitta själv, och alla mina fantastiska arbetskamrater som kommer, hälsar och tänker på mej nu. Och min bästa vän Birgitta vad gjorde jag utan dej.Vi ska hålla all kontakt vi kan under tiden jag är i UMEÅ.Nu ska jag försöka få i mig några varmkorvar.

LÖRDAG 11 Juli

Hej alla helt otroligt har lyckas sova riktigt bra fram till kl 5.00, det känns jätteskönt. Igår kväll slumrade jag framför TV:n en stund så sen var vi uppe ändatill kl 0.30. Somnade nästna direkt kl 2.30 toadags, sen isäng igen nästa toadax 4.30. en slummer fram till kl 05.00, låg till 5.30 och det tycker jag är riktigt bra.

Innan jag la mej igår så kom jag ihåg att smörja ovansidan av fötterna och vaderna och dom har varit riktigt bra i natt. Så jag hoppas denna känsla håller över dagen,riktigt bra efter omständigheterna. Oj vad jag är glad över min nya bär bara dator det kan nog ingen förstå, tänk om vi hade bara haft kvar vår gammla,tröga dator nä så jobbigt.

Fick välja själv i våras så jag tog en större skärm och det var bra tror den är 17 tum. tangenterna är helt underbara, lättryckta,kanske lite för lätta ibland blir mera stavfel än det borde bli ha ha.Och på minnet är det inget fel än., men har gjort en egen medicinlista morgon o kväll om en stund är det medicin dax, från att max ätit alvedon så får jag hålla reda på medicinerna till mej nu, annars har man givit andra på arbetet ganska lustigt.

Litar inte riktigt på minnet jo det gör jag än är det inte fel på minnet. men har gjort en egen medicinlista morgon o kväll tror det kan vara bra OM jag blir tveksam då kan jag titta där att jag tog på morgonen. Nu har jag inte mer än det viktigaste morgon o kväll 18st Cortisontabl som ska kommas ihåg morgon o kväll, en vitamin på morgonen och så blandar jag ut två påsar Nexium mot magen,jag kan
inte svälja tabletter och kommer aldrig att kunna så det är besvärligt när man måste ta mediciner,men vitamintabletten är så liten den går bra ha ha.Och lactulos så min magen håller igång, jag måste skratta att jag av alla som ger detta till mina boende måste ta det varje morgon snart har jag väl en lista på toan över skötsel av magen ha ha, nä skämt åt sidor så viktig magen är att den håller igång, man måsr inte bra om magen inte sköts, så jag tar mitt Lactulos och äter så min magen inte ställer till med ngt elände.

Nu har Roland klivit upp så nu tänker jag börja leva om har inte velat sätta på kaffet ännu för även han behöver sin skönhets sömn för den har inte varit den bästa sista veckorna, kommer säkert in o skriver mera underdagen, ha det bra så länge mina vänner.

Har varit in till mina vänner på mamamia och fått pratat av mej en stund, tänk att aldrig ha träffat personerna så tycker man att man känner de flesta där får skingra tankarna en stund, tack alla som orkar med mej där inne, tack CARRE63 för våra pratstunder på morgonen det värmer,och tack KING o Marinette för era varma cs vinster som ni gav mej igår det värmer så mycket med så vänliga människor runt om i vårt land.

Mina barn kan inte riktigt förstå mitt intresse men dom tycker det är bra att jag har någonting att göra dyr sysselsättnign kan dom tycka och även min man, men man behöver inte betala varje gång utan vara med i cs och hoppas på turbrickan.Så alla mina vänner på mamamia så fort jag kan o orkar är jag där inne med er,hoppas jag kan det när vi är i UMEÅ så det känns som vanligt.

Fredag 10 Juli

Roland ska gå in i duschen så då hamnar jag här vid datorn som vanligt. Hörde det är vanligt att man är ständigt hungrig när man äter cortison det sstämmer på mej.
 
Börjar längta till tisdag när vi åker till Umeå. Är less att känna så här vill kunna göra något vardagligt snart inte gå som en hundra åring.I kväll har vi hjälpts åt med maten jag var bara tvungen att stå vid spisen.
Det var riktigt roligt, makaroner och köttfärssås, Roland hackade löken och sen hjälpets vi åt med att steka. Och jag fick i mig en riktigt stor portion det tar sin tid men jag har ju inte annat att göra än att sitta och äta. Nu har tungan blivit vid och den svider, så nu får jag dricka ordentligt och ta vichyvatten.Fötterna är prickiga av blodutgutelser, tänk att man på ett par veckor lyckas få det mesta ganska konstig.Ibland  är det som dom är alldeles runda och bortdomnade då gäller det att gå försiktigt.

Nä nu ska jag försöka vara trevlig en stund med min man. Ha det bra alla så syns vi

Fredag 10 Juli

Har suttit vid datorn hela morgonen och varit  på mamamia bingo haft lite tur oxå så det är skoj, man fördriver tiden så gott det går slipper en massa tankar när jag är vid dator,nu ska vi äta lunch.

Hur än jag bär mej åt så hamnar jag vid datorn, kan inte göra så mycket mera än att sitta,tur jag har min dator nu annars vore jag tokigare,tänk att från att kallas VESSLAN på jobbet så är jag inte ens ens snigel, dom skulle springa ifrån mej fort.det är jätte jobbigt allt jag vill göra men klarar inte av det. Stackars Roland han har blivit min hushållerska nu får göra allt, tack o lov klarar jag av att duscha om jag håller i mej, det tar sin tid men jag gör det själv.

Fredag 10 Juli

Kan inte sova försökte verkligen ligga still i sängen så att Roland får sova, det kryper, bränner, sprätter och hettar i fötter o vader, då är det lika bra att kliva och göra ngt annat se på TV så kl 2.30 sitter jag i rummet framför TV apparaten tack o lov för att den är så stor. Slumrar en stund i soffan så nu är det bättre, har även smörjt ovansidan av fötterna med mjukgörande kräm o vaderna det blev mycket skönare.Det har börjat spöregnat ute och Roland som skulle klippa gräset idag.Om  allt varit som det skulle så hade det varit sista dagen på jobbet innan semestern.Det är första året som jag och min kamrat Birgitta sa i våras, i år ska vi inte längta till semestern utan när den kommer ska vi njuta, varför vi sa så vet vi inte,ganska lustigt för njuta av semestern kan jag inte, men jag kan njuta av att min man fick semester och kan vara med mej i flera veckor.Så nu på tisdag när vi åker till UMEÅ för strålning som bara tar ett par minuter om dagen så får vi ta det som våran semester och göra det bästa av dom veckorna  Älskar att spela BINGO så vi får hoppas det finns bilbingo där oxå, men det gäller att få lite vinster oxå det blir dyrt nöje i längden när man bara har otur hela tiden

 .Ska snart sätta på kaffet och äta mej en frukost till medicinerna, tänk jag som aldrig har fått i mig mer än ngr koppar kaffe äter frukost.ständigt hungrig men jag lär nog behöva all energi senare så det är bara bra för mej att äta, som är jag var gravid då åt jag ALLT som jag kom över.

Torsdag 9 Juli

Hur än jag bär mig åt försöker se på TV så hamnar jag framför dator, har nog blivit en riktig datanörd på äldre dar.Men det är sån skön avkoppling vid datorn.Idag har humöret varit betydligt bättre, trycket är detsamma i huvudet, fötterna runda händerna hettar, svullna knän och nu spricker det på ovansidan av fötterna så dom är blodsprängda och bortdomnade tidvis så det gäller att gå försiktigt vill inte ramla nu och bryta något ben eller höft.men annars kan jag inte klaga över dagen, min man får vara husållerska hela tiden men det gör han så gärna.Och jag är ständigt hungrig stackars han, och godis sugen idag handlade han upp alla Japp på konsum 10st hade dom kvar stackars han får skämas, det är snart samma tecken som när jag var gravid ständig sugen och däremellan är jag salt sugen. Dom säger att det är för att cortisonet driver ut så mycket vätska och jag kissar ut saltet.därför måste jag komma ihåg att extra salta maten.Det var ett fint inlägg Camilla du skrev det värmde. Roligt om andra vill läsa och skriva i min blogg jag behöver verkligen all kontakt och att få skriva av mej,Nu ska jag vara trevlig med min man återkommer med nya inlägg senare God Natt alla

Torsdag 9 juli

Att dagarna ska vara så långa blir tokig, och inte tala om nätterna när jag inte kan sova springer flera ggr per natt för att kissa, det är väl cortisonet som gör att vätskan ska ut. Det är så svällt runt metastaserna i huvudet så därför måste jag äta 18st cortison tabl morgon o kväll annars skulle jag inte stå ut med trycket. men de har sådana biverkningar med att bli svälld i ansiktet och magen, knäna föttern.men bättre det än trycket.Ska prata med Katja på MSN.

Vad kul att få prata med dej Katja.Och vilken fin hemsida du har till katterna hoppas försäljningen av kattungarna går bra.

Behöver alla att få skriva av mej ni kommer att bli så less mej alla ha ha

Dagen har varit som tidigare måste upp och röra mej, sitter vid datorn, och tack och lov att jag fick en ny bärbar dator av Roland, vad hade jag gjort utan den, blivit ännu tokigare.Nu är det han som blir less att jag sitter, nä skojar bara han är så förstående inte lätt att bli hemma man och måste passa upp mej,men jag vet att han gör det så gärna tack min äslade man för att du är du, utan dej vore det jobbigt. Nu ska vi laga mat.

Torsda 9 Juli

På tisdag den 14 Juli åker vi till UMEÅ, onsdag börjar dom stråla i huvudet och jag hoppas att trycket ger sig fort för det är jobbigt att ständigt ha ett tryck man är yr konstig,händerna är så varma,kinderna  magen är svälld oxå, ser gravid ut.men det tar jag bara det blir  bättre, fötterna sväller det gäller att  inte ramla och bryta ngt nu händerna är bortdommnade däremellan så jag går så sakta och håller i mej hela tiden.Så nu är det bara att se tiden ann, och Roland följer så jag är inte ensam, sen har jag hela min underbara familj barn barnbarn och deras respektive vad gjorde vi utan dem som har stöttat oss hela tiden tänk dom som inte har anhöriga stackars dem. Detta ska vi klara på ett eller annat sätt jag får göra som alla säger ta fram min TJURIGHET och försöka vara positiv så gott det går jag vet att det kommer stunder när det positiva är långt borta då får ni påminna mej.Och min familj måste oxå orka med detta så nu får vi hjälpas åt alla och se frammåt och då vet vi, vi har då gjort allt och inte gett upp det måste vi. Nu ska jag sluta för idag jag tror detta blir bra med att få skriva av mej. Puss o kram Mamma

Tisdag 23

Fick åka hem doch nu börjar denna väntan har även varit på mamografin för att L-G ville utesluta att det var några jävlar där oxå, men dit har dom inte hunnit.ett positivt besked ialla fall.

Måndag 22 juni

KL 7.30 skulle jag vara i Sunderbyn för att ta prover inför undersökningen i lunga, oj vad jag gruvade mej för den undersökningen. Fick 10ml morfin för att slappna av tyckte själv att den inte tog men det tyckte min familj, nu hade även Mattias kommit oxå.Det var meningen L-G skulle göra den undersökningen, fick höra att det var Thomas som jag inte tyckte om men att han var duktig, det gjorde inte saken bättre. Men när jag kom ner så hade dom bytt det blev L-Gs fru Ann som utförde den och det var tur, hon förklarade allt vad som skulle hända och var mycket lugn och det behövdes verkligen. Fick bedöving i halsen i tröst i all bedrövelse slangen var tunnare än vid gastroskopin. Ryggläge och sen ner med slangen, det gick riktigt bra, men sen kom det värsta när dom var tvungen trycka ner bedövning för att kunna ta prover i lungan, känndes som man skulle kvävas,Ann lugnade och sa att jag måste andas,jäller att inte bli hysterisk för det var ju för min skull dom gjorde det, tror dom bedövade tre gånge, sen spolning och L-G kom oxå och tittade sen färdig gud så skönt. Men då fick jag inte svälja på ngr timmar det var till att spotta. L-G hade ordnat ett akut remiss på en lungbal punktion eftersom dom inte var säker på provet i  lungan räckte, och det var ju bra så slapp jag till baka ngn annan dag. Då var det dags för magnetröntgen i en timme ryggläge och inte få svälja paper o åter papper på magen tur att det är några minuter sen vila så jag fick spotta.Fickhörlurar med lugnande musik så jag slapp höra apparaten dåna.Längsta passen i magnetröntgen var fem minurer men det gick bra det oxå allt går när man måste.Kl 13.30 var det beställt tid på rönggen för lungbalpunktion, nu blev det bråttom med att ta prov om jag var lättblödig, ja ta prov på mej är ju inte lätt så där höll dom på att gå bet, en tjej fick blod sprang ner då var det för lite, upp igen lyckades nu och det tar en timme innan det var klart.Så dom fick ringa röntgen så dom väntade.Nu upp på röntgen och kolla var lungan låg, nu var det magläge som gällde, han sa att jag måste ligga helt stilla och jag hade ju nog svårt att spotta när jag inte fick svälja men det måste gå det oxå- Han bedövade och det kände jag inte sen tvär small det isidan och trodde att jag fick hur mycket slem,spott som hellst i halsen och ingen där försökte ropa och en ssk så jag frågade om det var klart så jag fick spotta ja svarade hon,och då kom det även blod och det är för att dom tog provet.Sen fick jag rulla över i min säng på rygg och ligga stilla i fyra timmar, sen kl 18.00 tillbaka till röntgen och kolla så det inte hade blivit en luftficka i lungan för då måste dom dränera men ibland ska man ju ha tur oxå det var ingen. Stannade öve natten på sjukan helt slut behövde nog vara själv oxå.Sen tycker jag det gick fort blev bara värre så därför kommer tankarna blir det så efter alla undersökningar sämre då kanske jag inte hade åkt in, men det vet jag att jag gjorde rätt men man har ju sina fundering.

Söndag

Åker iväg till Boden, för att läggas in till måndag.
Då kommer Camilla på ring och hör om du hinner komma in måndag morgon och sov hos mej och det gick bra det var en berfrielse att slippa en natt på sjukan.

Torsdag

Camilla kom tidigt på morgonen och höll mej sällskap till Roland skulle komma. Ville komma hem för under midsommar så gör dom inget. Tony,Roland och Camilla var och åt när en utlänning vid namn Thomas och en gullig ssk och talade om en tumör i vänster lunga, två metastaser i hjärnan,viftade med händerna förstod hälften vad han sa.sen gick han- Camilla såg till att han kom igen,lika viftig fortfarande, jag frågade om jag fick åka hem över helgen VARFÖR  kom du hit om du vill åka hem, tok jävel ska jag ligga där över helgen och inget händer då vill jag vara hemma,han missade kursen om empati. Camilla blev vansinnig så det är tur att hon sprang ut annars hade nog den läkaren legat kvar själv över helgen ha ha det är riktigt Camilla tur du skärpte dej, skojar bara. Då hämtade deom en annan läkare som nu är min kallas L-G han satte sig på sängkanten och förklarade vad som skulle hända, skrev ut kortison så jag kunde åka hem och trycket i huvudet skulle lätta lite. Söndag skulle jag tillbaka och göra magnetröntgen, går ner i lungan och ta prover.så jag fick åka hem, hem till den jävligaste midsommar vi har haft, jag och Roland har alltid älskat midsommar helgerna nu skulle vi jobba båda och såg fram emot att få tjäna lite extra, men det blir inte som man önskar sig hade kunnat jpbbat dubbla skift hela helgen bara jag sluppit detta. Cmila kom hem och hälsade på det var roligt.om det blir mycket stav fel så får ni försöka läsa det rätt.


Onsdag 17 juni

JAG TÄNKTE FÖRSÖKA SKRIVA AV MEJ LITE OM ALLT SOM HAR HÄNT

Gick på jobbet lite vingligt men inte värst, kände efter ett tag att det var inte riktigt som det skulle trycket i huvudet blev värre och vänster handen ville inte alls denna morgon. Ringer Roland och han kommer säger till Kristina att jag måste åka till akuten.

Och där fick jag komma in nästan direkt.
En lång läkare inte gammal kom och gjorde undersökningen fick ligga och dra vänsterbenet efter det andra kände själv att ngt var galet. vänster handen likadant. men att det var så illa kunde jag inte tro. Blev skiktröntgen och då ska man inte vara svårstucken, kärlet sprack all kontrastvätska ut i amen såg ut som en micelingubbe. nytt försök och nu gick det bätte- Skickade iväg Roland till storheden medans jag gjorde mina undersökningar, läkarbyte tillbaka till akuten,en kvinnlig läkaresom hette Annica kom funderade var min man var ville vänta att berätta men det ville inte jag, så då fick jag veta att två metastaser satt i huvudet därför detta tryck, sen ville hon berätta det när Roland var där, han kom och jag tog ut honom och sa det själv. Sen gick vi in tillsammans och fick höra jag skulle på lungröntgen och blev kvar över natten. Roland åkte hem sen, vi var alla i chock han skulle inte ens ha kört bil.Har nog aldrig haft så tokiga tankar som den natten.allt bara snurrade från att jobbat ett tag på morgonen till att veta det är cancer du har. trodde själv på ett virus.Ibland tänkte jag varför åkte jag då hade jag kanske mått bättre,men mit förstånd säger att jag kände nog själv att det var galet allt, när man inte får till det enklaste grej som jag kan göra i sömnen sätta en lyftmatta under en boende, vänder o vänder och vet hur den ska ligga men lägger den fel då är det nog dags att ge sig.Detta är den värsta dagen i mitt liv och även min familjs. Att livet kan ändras så fort.Från att vara ovetande till att få ett besked du har Cancer fy så jobbigt det var trodde dom pratade om någon annan.man har svårt att ta in vissa grejer, man hör men vill inte höra allt, vill inte heller fråga allt just då.Ganska ironiskt fyller år den 22 Juli i kräftans tecken, kräfta sa dom förr om Cancer , men jag är gränsfall till hör oxå lejonet ibland och dom är ledartyper så jag tar av den biten oxå.

TISDAG 16 juni

Tisdag kväll jobbar känner att jag tar snesteg i korridoren, men inte värre än vanligt.

Välkommen till min nya blogg!

Hej ska berätta lite om mej själv

Heter Berit Ledin bor i en vacker by som heter Vuollerim ligger ca 4 mil söder om Jokkmokk, ca 9 mil innan man når Boden.

Jag föddes i Östersund,1956 bodde i Stugun tills jag var ett år då flyttade mamma o pappa till Messaure med Vattenfall.När jag skulle börja klass 1 så flyttade vi till Jokkmokk.När jag var 9år så fick jag en lillebror som heter Tony, då var jag stolt äntligen fick jag bli storasyster som andra var, älskade att hjälpa till och få byta blöjor och pyssla om honom, tills han blev större och bortskämd ha ha.
1972 i november träffades jag och Roland sedan dess har vi varit tillsammans, jag var 16år han var 18år.Det blir snart 37år de ni.

1976 föddes Mattias, 1978 kom Camilla och sedan 1989 vår sladdis Magdalena. Vi har tre underbara barnbarn.
Isolde 10år, Tor 6år och Mindra 2,5år.

1978 byggde vi vår villa som vi fortfarande bor i. Vi gifte oss 1989 som dom allra flesta gjorde då, passade på att döpa flickorna samtidigt dom var odöpta det var bara Mattias vi hade döpt när han var tre månader.Så i år firar vi tjugo årig bröllops dag 29 December.

Har ett underbart arbete på ett äldreboende som heter Bjärkagården här i Vuollerim, gick omvårdnadsprogrammet mellan 1993-1996 då tog jag studenten med mössa och allt. Trivs på jobbet så bra så mitt motto de sista 7åren har varit sluta känn efter och ta två Alvedon, ganska ironiskt idag.Har helt underbara arbetskamrater och just nu saknar jag att gå iväg till jobbet skulle kunna göra vad som hellst om allt vore som vanligt, men men. Dom hör av sig, kommer hit sms:ar och det värmer verkligen.
Min familj gör så gott de kan men dom måste få ha en vardag som dom brukar livet måste gå vidare och jag skulle aldrig kunna drömma om att dom ska sitta ner och bara gråta, det gör inte saken bättre. Så hela min familj gör som ni brukar under vardagarna så tror jag vi orkar med detta lättare. Tillåt er ha roligt och att skratta, det föröker jag o pappa.Igår fick att lite skäll av mej, så han sa nu börjar jag bli frisk he he. Nä nu ska jag koka kaffe

RSS 2.0